Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ FERRERO


ΥΛΙΚΑ για 35 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος)
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. Nutella
120 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε το κέικ με την κρέμα ferrero.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βούτυρο, ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και τη Nutella και ανακατεύουμε καλά.
Ενώνουμε το θρυμματισμένο κέικ με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το μείγμα μας και να μπορούμε να το πλάσουμε σε τρουφάκια.
Ψιλοκόβουμε στο multi τα ψημένα φουντούκια (υπάρχουν έτοιμα ψημένα στα σούπερ μάρκετ ή εάν έχουμε ωμά, τα ψήνουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά, τα τρίβουμε με πετσέτα για να βγάλουμε τη φλούδα τους και τα ψιλοκόβουμε).
Πλάθουμε ένα ένα τρουφάκι, το τυλίγουμε σε τριμμένη φουντουκόψιχα, το βάζουμε σε χαρτάκι και μετά το αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνει.
TIPS
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με οποιοδήποτε παντεσπάνι ή κέικ και χωρίς να προσθέσουμε κρέμα ferrero αλλά μόνον με την απαραίτητη ποσότητα κρέμας ganache και βουτύρου ή μαργαρίνης με άρωμα βούτυρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου