Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ



ΥΛΙΚΑ

 

1 κουτί Morfat (φυτική σαντιγύ)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας λικέρ (Kahlua ή Tia Maria)
Μισό φλυτζάνι γάλα
3-4 φρυγανιές
5 κουταλιές κακάο
Μισό φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
Μια κουταλιά καφές στιγμιαίος ή εσπρέσσο
Μισό φλυτζάνι καυτό νερό
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε τη Morfat στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψει. 


Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το λικέρ και το γάλα. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.



Στο μούλτι θρυμματίζουμε τις φρυγανιές και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. 


Χτυπάμε για λίγο ακόμα, να γίνει ένα μίγμα σαν χοντρή άμμος.



Στο καυτό νερό διαλύουμε τον καφέ.



Σε ποτήρια βάζουμε λίγη κρέμα και από πάνω λίγη από τη σοκολατένια γαλέτα που φτιάξαμε. 


 Ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές καφέ.  Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γαλέτας
ξανα-ραντίζουμε με καφέ και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου