ΥΛΙΚΑ
άπαχο κιμά μοσχαρίσιο 1 κιλό
κρεμμύδια 2
σκόρδο 1 σκελίδα
καρότα 3
σέλερι 2 κλωνάρια
μπέικον 200 γρ.
ντομάτα φρέσκια 400 γρ.
δεντρολίβανο 1 κ.γ.
θυμάρι 1 κ.γ.
μαιντανό 1 κ.σ.
λευκό κρασί 1 κούπα
σπαγγέτι 500 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόψτε την ντομάτα, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι και το μπέικον. Λιώστε το σκόρδο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τον κιμά και το μπέικον σε 1/2 κούπα ελαιόλαδο. Ανακατεύετε συχνά μέχρι ο κιμάς να ροδίσει . Προσθέστε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατεβάστε την φωτιά στο χαμηλό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα σβήστε με το κρασί και όταν το απορροφήσει ο κιμάς βάλτε την ντομάτα και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Βράστε τα ζυμαρικά al dente και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τον κιμά και το μπέικον σε 1/2 κούπα ελαιόλαδο. Ανακατεύετε συχνά μέχρι ο κιμάς να ροδίσει . Προσθέστε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατεβάστε την φωτιά στο χαμηλό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα σβήστε με το κρασί και όταν το απορροφήσει ο κιμάς βάλτε την ντομάτα και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Βράστε τα ζυμαρικά al dente και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου