Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κ.σ αλάτι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1/4 κούπας χλιαρό νεράκι
Για τη σάλτσα:
- Λίγο πουμαρό
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη σκόνη σκόρδο
- ρίγανη
- 1 κ.γλ ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
- εναλλακτικά για πιο γρήγορα κέτσαπ
Για τη γέμιση:
- τυρί gouda
- τυρί μοτσαρέλλα
- μπέικον, ζαμπόν
- μανιτάρια σε φέτες
- πιπεριές σε ροδέλες
- και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε τη μαγιά με το 1/4 κούπας χλιαρό νεράκι και προσθέτουμε δυο τρεις κουταλιές από το αλεύρι να πετύχουμε ένα παχύ χυλό που τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να φουσκώσει για 15 λεπτά περίπου.
- Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και τη μαγιά που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε να πετύχουμε μια αφράτη μαλακή ζύμη όπως του ψωμιού. Ίσως χρειαστεί λιγότερο γάλα ανάλογα με το αλεύρι σας.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
- Πλάθουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 δαχτύλου περίπου και την αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
- Απλώνουμε τη σάλτσα μας που έχουμε έτοιμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Πάνω στο μισό του κύκλου απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και κλείνουμε με το άλλο μισό φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο , κλείνοντας καλά τις άκρες του.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
http://kouzinoskalismata.blogspot.com/2010/06/blog-post.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου