ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
Βούτυρο
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 δάκρυ μαστίχας
ΚΡΕΜΑ
3 αυγά
4 κούπες γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
Φυτική κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη
Φυτική κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το τσουρέκι φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
Από πάνω αλείφουμε καλά με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά και μόλις δούμε οτι το τσουρέκι αρχίζει να ροδίζει.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την μαστίχα τριμμένη και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως.
Αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξει το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κούπες γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα 3 αυγά ολόκληρα μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα την μια κούπα γάλα που κρατήσαμε.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι.
Μόλις διαλυθεί καλά και γίνει το μίγμα κρεμώδες παίρνουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.
Αδειάζουμε
όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα
ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να κάνει
φουσκάλες.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε
την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή
σαντιγύ και μόλις παγώσει το γλυκό την βάζουμε από πάνω με σπάτουλα ή με
κορνέ.
Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου