Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΕΙΝΕΡΛΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1/2 κιλο αλευρι (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΟ)εγω αυτο χρησιμοποιω
1 φακελακι ξερη μαγια
1 1/2 κ.γλυκου αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
1 κ.γλυκου μπαιικιν παουντερ
Ζεστο νερο για το ζυμωμα
Λιγο βουτυρο λυωμενο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα εκτος απο το νερο,τα ανακατευουμε

και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο νερο

 και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας
να μην κολλαει στα χερια μας.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε 
να ξεκουραστει 3 τεταρτα.

Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο
παχους 5-6 χιλ.



και με ενα μαχαιρι κοβουμε μια λωριδα και αναλογα
το μεγεθος του πεινιρλι που θελουμε το χωριζουμε σε κομματια.

Στην συνεχεια πιανουμε τις δυο ακρες και τεντωνοντας ελαφρα
τις πιεζουμε με τα δαχτυλα μας και τις ενωνουμε ωστε να παρουν
το σχημα βαρκας.

Κατοπιν τα πλαινα τα γυριζουμε προς τα μεσα ανασηκωνοντας τα ελαφρα
για να μπορεσουμε να βαλουμε την γεμιση.

Τα αλοιφουμε με βουτυρο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο
να ψηθουν για ενα τεταρτο περιπου,

στην συνεχεια τα βγαζουμε 
και τα γεμιζουμε με υλικα της αρεσκειας μας και τα ξαναβαζουμε στον
φουρνο για αλλο ενα τεταρτο ακομα.




Εδω να συμπληρωσω και να πω πως..αν θελετε αφηνετε τα μισοψημενα
πεινιρλι που ειναι χωρις την γεμιση να κρυωσουν καλα,και να τα
βαλετε σε σακουλακια καλα κλεισμενα μεσα στην καταψυξη,και οταν 
θελησετε να φατε πεινιρλι,τα βγαζετε τα γεμιζετε και τα ψηνετε 
για ενα τεταρτο.



1 σχόλιο: