για ένα βάζο
150 gr. φουντούκια
200 gr. μαργαρίνη
400 gr. ζαχαρούχο γάλα
100 gr. κουβερτούρα
1 φλυτζάνι κακάο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
Βάζουμε το φουντούκι σε ένα ταψάκι για 10' λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τα 100 gr. μαργαρίνης,σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τα 100 gr. μαργαρίνης,σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Στο multi βάζουμε τα φουντούκια ζεστά και τα άλλα 100 gr. μαργαρίνης και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Στο μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο με το κακάο και την άχνη,τα οποία έχουμε κοσκινίσει,προσθέτουμε το φουντούκι,την κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο με το κακάο και την άχνη,τα οποία έχουμε κοσκινίσει,προσθέτουμε το φουντούκι,την κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε την μερέντα σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Ανάβουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου για 10' λεπτά.
Άν θέλετε αντικαταστήστε την κουβερτούρα με λευκή σοκολάτα.
Άν θέλετε προσθέστε το λικέρ της αρεσκείας σας και θα έχετε μία τέλεια κρέμα για τούρτες και γλυκίσματα!
http://myfunkycook.blogspot.com/2011/02/blog-post_15.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου