ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. κουβερτούρα 52%
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. νουτέλα
60 γρ. καρύδια
60 γρ. φουντούκια
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι λευκό γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου(ή λικέρ)
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. μπισκότα Μιράντα θρυμματισμένα
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την μαργαρίνη σε σιγανή φωτιά.
Μόλις
ζεσταθούν λίγο, προσθέτουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες και τις
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε και τη νουτέλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια και τα φουντούκια ψιλοκομμένα και τα καραμελώνουμε.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα, μαζί με το κρασί, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά ώστε να κρυώσει λίγο.
Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.
Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ μια μεμβράνη και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ώστε να παγώσει.
Σερβίρουμε με άχνη, γλάσο σοκολάτας και φράουλες ή ακόμη και με βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
MMM MOYRLIAAA
ΑπάντησηΔιαγραφή