Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (νομίζω 225 γρ. είναι)
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κούπα ζάχαρη
μισή κούπα βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
90-100 γρ. τρούφα σοκολάτα γάλακτος
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κοφτές κουταλιές κακάο
Και για το καραμελένιο γλάσο1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ετοιμάζουμε το γλάσοΒάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, καλύπτουμε εξωτερικά όλο το κέικ μας.
Σημείωση: Η κούπα που χρησιμοποιώ έχει χωρητικότητα 200 ml.

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα καρύδια.
Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το γαρίφαλο, μπέικιν, κακάο και τρούφα γάλακτος.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Ενώνουμε απαλά τα 2 μείγματα σε ένα.
Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.

 
http://syntageskardias.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου