Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


 ΥΛΙΚΑ για ένα μέτριο πυρέξ:

1 πακέτο ζύμη κουρού (2 φύλλα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
300 γρ μανιτάρια φρέσκα
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
4-5 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη
Αλατοπίπερο
4-5 κουταλιές κίτρινο τυρί τριμμένο







ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Καθάρισα τα μανιτάρια και τα έκοψα σε κομμάτια.
Ψιλόκοψα το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά 
και τα ρόδισα στο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, για 1-2 λεπτά.
Πρόσθεσα και τα μανιτάρια και τα άφησα 
να κατεβάσουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
  Έσβησα τη φωτιά και πρόσθεσα την πιπεριά Φλωρίνης, 
το ζαμπόν ψιλοκομμένο και την μουστάρδα.
 Άναψα το φούρνο στους 180ο και λάδωσα ελαφρά ένα πυρέξ.

Έστρωσα το ένα φύλλο, 
άδειασα επάνω το μίγμα των μανιταριών, 

 πασπάλισα με το τριμμένο τυρί 
 και κάλυψα με το άλλο φύλλο.
Άλειψα την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο
ανακατεμένο με μια κουταλιά γάλα,
χάραξα σε κομμάτια
και έψησα την πίτα για 40 λεπτά περίπου,
 μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
 Άφησα να κρυώσει αρκετά πριν την κόψω 
και την απολαύσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου