Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ
 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
200 γρ μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τριμμένα
1/4 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλάκι γλυκού λικέρ ή κονιάκ
τριμμένο φουντούκι
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και το λικέρ. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα στρογγυλή η τετράγωνη. Καλό είναι να έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη από κάτω για να βγει μετά πιο εύκολα. Σε ένα μπολ  ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο με την πραλίνα φουντουκιού. Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ 2 φλιτζάνια από την κρέμα γάλακτος σε μαλακή σαντιγί. Τη ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο φουντούκι. Στρώνουμε ένα φλιτζάνι από την κρέμα στη βάση των μπισκότων και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη. Βάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για μια ώρα. Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ άλλη μια φορά, (αν και αυτό το μείγμα τελικά δεν κάνει καθόλου πάγο) και το στρώνουμε στη φόρμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με ένα κουταλάκι άχνη ζάχαρη σε σαντιγί  και όταν είναι να σερβίρουμε το γλυκό κάνουμε σχέδια με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου