Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά8 φλιτζάνια (+1 ακόμη)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλιά αλάτι
λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα

Γλάσο450 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού Baileys
½ φλιτζάνια γάλα
¼ φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο
⅛ κουταλάκια του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε το γάλα,το φυτικό έλαιο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα,
002
Λίγο πριν βράσουν τα αποσύρουμε από το μάτι.Τα αφήνουμε να χλιαίνουν και ρίχνουμε την μαγιά.Την αφήνουμε για ένα λεπτό,
003
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τις 8 κούπες αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά της κατσαρόλας.Τα ζυμώνουμε(θα κολλάει στα χέρια).
005
Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.Μόλις η ζύμη γίνει, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι,τη σόδα και το μπέικιν
006
και ξαναζυμώνουμε καλά.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια,παίρνουμε το ένα και κάνουμε ένα μακρύ φύλλο,όχι λεπτό,περίπου 3-4 χιλ.
009
Απλώνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,την κανέλα
010
και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
011
Κόβουμε φαρδιά κομμάτια 2-3 εκ.
015
και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
016
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.Μόλις φουσκώσουν,τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
024
ΓλάσοΒάζουμε τα υλικά,όλα μαζί,σε ένα μπολ
019
και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
022
Μόλις κρυώσουν τα ρολάκια,περιχύνουμε με το γλασό και τα σερβίρουμε.
026

Καλή Επιτυχία!!!!!!
040
TipsΕπειδή βγαίνουν πολλά κομμάτια,μπορείτε να τα τυλίξετε ή να τα βάλετε σε ένα ταψάκι και να τα βάλετε στην κατάψυξη.

http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου