Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΤΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο
Για την κρέμα:
600 γρ. κρέμα τυρί
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Γιατην επικάλυψη:
Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση:
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια  του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα. Απολαύστε!

Πηγή: http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21930&subid=2&pubid=1385755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου