Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 15 – 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 15 – 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1 / 2 κούπες φυστικοβούτυρο
1 / 2 κούπα βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1 / 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 / 2 κούπα ζάχαρη μαύρη
2 μεγάλα αυγά
6 κουταλιές μαρμελάδα βατόμουρο
Για γαρνίρισμα:
- ¼ κούπας φυστικοβούτυρο
- 1 / 2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές γάλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° κελσίου. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζουμε στην άκρη
- Κτυπάμε καλά στο μίξερ, το φυστικοβούτυρο με το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη μαύρη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σκληρή.
- Τα πλάθουμε στρογγυλά και τα πιέζουμε με τα δάκτυλα να κάνουμε κουλουράκια περίπου 4 εκατοστά διάμετρο και ½ εκατοστό πάχος γιατί θα απλώσουν.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφήνουμε μια απόσταση περίπου 6 εκατοστών μεταξύ τους. Με τον αντίχειρα πιέζουμε στο κέντρο να κάνουμε ένα βαθούλωμα και βάζουμε μέσα τη μαρμελάδα.
- Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμνε από το φούρνο θα εξακολουθούν να είναι μαλακά αλλά αργότερα θα σκληρύνουν. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν βάλουμε το γλάσο.
- Κτυπάμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και βάζουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι το γλάσο να μπορεί να σταθεί σε κορνέ για γαρνίρισμα.
- Κάνουμε οριζόντιες και κάθετες γραμμές ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου