Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΙΧΡΩΜΗ ΚΡΕΜΑ

Προσθήκη λεζάντας
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
2 γκοφρέτες με σοκολάτα γάλακτος ή με κουβερτούρα
3 κ.σ. ζάχαρη
1lt φρέσκο γάλα πλήρες 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε το γάλα σε τρία ίσα μέρη, μοιράζοντάς το σε 3 ίδια ποτήρια που θα τα βάλουμε στη σειρά για να μπορούμε να το υπολογίσουμε.
Για την κρέμα με γεύση φράουλα

Βάζουμε σε ένα μπολ, το πρώτο ποτήρι κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου με τη γεύση φράουλα.
Παίρνουμε έναν αβγοδάρτη (το "σύρμα", εάν δεν το γνωρίζουμε το ζητάμε από τη μαμά) και χτυπούμε το μείγμα για 2 λεπτά, έως ότου γίνει πηχτό.
Βάζουμε σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα ή έξω από το ψυγείο για να πήξει εντελώς.
Πλένουμε αμέσως το μπολ και τον αβγοδάρτη (το σύρμα που είπαμε) για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε, έτσι ώστε να μην λερώνουμε πολλά σκεύη και να είναι συμμαζεμένη η κουζίνα μας.
Για την κρέμα με γεύση σοκολάτα
Βάζουμε στο ίδιο μπολ, το δεύτερο ποτήρι με κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου με τη γεύση σοκολάτα.
Παίρνουμε πάλι τον αβγοδάρτη (που τον έχουμε πλύνει μετά το χτύπημα της κρέμας με γεύση φράουλα) και χτυπούμε το μείγμα για 2 λεπτά, έως ότου γίνει πηχτό (όπως πριν).
Βάζουμε στα μπολάκια ή ποτήρια πάνω από την κρέμα φράουλα και αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα ή έξω από το ψυγείο για να πήξει εντελώς.
Για την κρέμα με γεύση βανίλια
Ξαναπλένουμε το μπολ και το σύρμα (αβγοδάρτη) και βάζουμε το τελευταίο  ποτήρι με κρύο γάλα.
Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου με τη γεύση βανίλια.
Παίρνουμε τον αβγοδάρτη (το "σύρμα"που τώρα πια το γνωρίζουμε καλά) και χτυπούμε το μείγμα για 2 λεπτά, έως ότου γίνει πηχτό.
Βάζουμε την κρέμα βανίλια πάνω από την κρέμα σοκολάτα και αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα ή έξω από το ψυγείο για να πήξει εντελώς.
Μέχρι να πήξει και η τελευταία κρέμα, σπάζουμε τις γκοφρέτες σε κομματάκια και με τα κομματάκια αυτά γαρνίρουμε τις κρέμες μας.
Και τώρα...μπορούμε περήφανοι για τις ικανότητές μας να περιποιηθούμε τους φίλους και τις φίλες μας και, εάν θέλουν, να τους δώσουμε και τη συνταγή.
Μιαν άλλη ιδέα είναι να βάλουμε ανάμεσα στην κάθε στρώση κρέμας, αλλά και από πάνω τριμμένα μπισκότα (όποια μπισκότα μας αρέσουν περισσότερο) ή ακόμη και μερικά φρέσκα φρούτα σε κομματάκια (αλλά προσοχή στο μαχαίρι) ή ρώγες από σταφύλι ή ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου