Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ
2 μπαγκέτες

200 γρ. φέτα πικάντικη
100-150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ.ελαιόλαδο
λίγο άνηθο
2/3 από μία πράσινη πιπεριά
150γρ.γαλοπούλα καπνιστή(ή ακόμη καλύτερα αντικαταστήστε με 100γρ. καπνιστό τυρί )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο multi τη φέτα,100 γρ. από το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,
το άνηθο και την πιπεριά.
Χτυπάμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό,αραιώνουμε με λίγο επιπλέον γιαούρτι.


DSC_0005

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Αν βάλουμε αντί για γαλοπούλα καπνιστό τυρί,το ρίχνουμε
κι αυτό μαζί με όλα τα υλικά στο multi.

DSC_0006

Κόβουμε τις άκρες από τις μπαγκέτες και τις χωρίζουμε στη μέση.

DSC_0009
DSC_0010

Τις αδειάζουμε από το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το μείγμα.

DSC_0011

DSC_0012

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη
να σφίξουν,για περίπου 1-1.30 ώρα.

 DSC_0013
Βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε φέτες.

DSC_0095

ΣΗΜ: Σε περίπτωση που η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή,νοστιμίστε
το μείγμα προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Αν σας περισσέψει μείγμα,καταναλώστε το σαν dip με κριτσίνια,
φρυγανιές ή ακόμη και σαν σαλατούλα τύπου “χτυπητής”.


http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου