Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
175 γρ. Αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του(self raising flour)
¼ (1.25 ml) κουταλάκι μπέικινγ πάουντερ (baking powder)   
 ¼ (1.25 ml) κουταλάκι σκόνη σόδας (bicorbanate powder)       
 50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια η μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη περασμένη στο μπλέντερ για να γίνουν πιο μικροί οι κόκκοι η βρείτε ζάχαρη caster
175 γρ. ώριμες μπανάνες
½ κουταλάκι (2,5 ml) μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές  ( 45 ml) γάλα
1 χτυπημένο αυγό
Για το Caramel (καραμέλα) σος
75 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση
175 γρ. μαλακό τυρί (full fat soft cheese) αναμειγμένο με 2-3 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι (θα βάλω στραγγιστό)      
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη  
175 γρ. ώριμες μπανάνες
50 γρ. ψημένες φλοίδες αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.      Λαδώστε ένα ταψί για κέικ (20.5 εκ) και βάλτε στη βάση λαδόκολλα και επαλείψτε την επίσης

2.      Κοσκινίστε τα αλεύρι και προσθέστε τη σκόνη σόδας με το μπέικιν πάουντερ  και τρίψτε τα με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα και μετά βάλτε τη ζάχαρη που περάσατε από το μπλέντερ

3.       Λιώστε τις μπανάνες και προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το γάλα. Προσθέστε αυτό το μείγμα μαζί με το μείγμα με το αλεύρι

4.      Βάλτε το στο ταψί και ψήστε το στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί και μετά αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το στη μέση οριζοντίως

5.      Φτιάξτε τη καραμέλα. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μικρό σκεύος και μην την ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα

6.      Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα περιχύστε το κέικ και χρησιμοποιήστε ένα λαδωμένο μαχαίρι για να την απλώστε για να κάλυψη τελείως το πάνω μέρος. Διαχωρίστε με τη μύτη του μαχαιριού τα 8 κομμάτια

7.      Βάλτε το μείγμα τυριού και γιαουρτιού μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί και μετά προσθέστε τις μισές μπανάνες (περίπου 90 γρ.). Βάλτε αυτό το μείγμα ενδιάμεσα των 2 κομματιών του κέικ (σαν σάντουιτς)

8.      Βάλτε λίγο από το μείγμα γύρω από το κέικ για να καλύψετε το ύψος το και βάλετε από πάνω τα αμύγδαλα. Διακοσμήστε το πάνω μέρος του κέικ με το μείγμα τυριού και τα αμύγδαλα  

Η σεφ, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, πρέπει να έχει φτιάξει εκτός συνταγής  αυτό το σος που το περίχυσε και είχε γεύση κρεμώδες καραμέλας,μάλλον ελαφριά butterscotch σος. Υummy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου