Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Η chef Νίκη Μερκούρη μαγειρεύει ζυμαρικα.
Τα ζυμαρικά είναι πάντα ένα υλικό που ευθύνεται για τις πιο λαχταριστές συνταγές και εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλύτερα απ'όλους πως η περίοπτη θέση που κατέχουν στο διαιτολόγιο μας σίγουρα τους αξίζει. Εγώ σας προτείνω μία συνταγή που δεν είναι βαριά και σίγουρα θα απολαύσουν όλοι όσοι τη γευτούν.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light
300 γρ. τυρί κρέμα light
500 γρ. τοματίνια
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε και σουρώνουμε τις ταλιατέλες.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αρωματίζουμε με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο συνεχίζουμε με τοματίνια και πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
3. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα τοματίνια και τις πιπεριές και στο ίδιο τηγάνι βράζουμε για δύο λεπτά τη κρέμα γάλακτος με το κρεμώδες τυρί μέχρι να ενσωματωθούν τα δυο υλικά.
4. Στρώνουμε τις μισές ταλιατέλες στο πυρέξ και από πάνω τους ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά και τα τοματίνια με τις πιπεριές σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες ταλιατέλες.
5. Ρίχνουμε την λεύκη κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια  και ψήνουμε στο φούρνο για 20 είκοσι λεπτά στους 220 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου