Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΜΕΚ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
  • Πυρέξ 25×35 εκατοστά -
  • 14 φρυγανιές Elite -
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής -
  • 1 φακελάκι σκόνη σαντιγί Garni -
  • Το ανάλογο γάλα που αναγράφεται στα φακελάκια -
  • Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο για γαρνίρισμα -
Για το σιρόπι
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη -
  • 2 φλ. τσαγιού νερό -
  • Λίγη τριμμένη κανέλλα -
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, με το ανάλογο γάλα.
Ενώνω τις δύο κρέμες χτυπώντας μαζί και τις αφήνω να περιμένουν.
Στρώνω ομοιόμορφα τις φρυγανιές στο πυρέξ μου.
Φτιάχνω και το σιρόπι, βράζοντας 3 λεπτά από την αρχή του βρασμού.
Περιχύνω καλά τις φρυγανιές με το σιρόπι, αφήνω να τραβήξει αρκετά και πάνω στρώνω όμορφα και προσεκτικά την κρέμα.
Αν θέλω φτιάχνω μερικά σχέδια με το πιρούνι μου και τέλος πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ, που έχω καβουρδίσει ελαφρά σ’ ένα τηγανάκι ή στον φούρνο.
Τοποθετώ το γλυκό μου στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει πολύ καλά.

 http://www.aromadafnis.gr/?p=228 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου