Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 50 τρουφάκια)
250 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο (ή περισσότερο)
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλλιες
Λίγο κονιάκ
2 1/2 πακέτα μπισκότα "ΠΤΙ ΜΠΕΡ" ολικής άλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφού λιώσουν ενώνουμε με αυτά, ανακατεύοντας συνέχεια, το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα. Σε ένα βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και ενώνουμε το ινδοκάρυδο, τα καρύδια και τις βανίλλιες. Κατόπιν ρίχνουμε και το μείγμα της σοκολάτας στα μπισκότα, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να κρυώσουν. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε και τα τυλίγουμε μέσα σε τρούφες σοκολάτας. Για την κάλυψη απαιτούνται 2 σακουλάκια τρούφας. Τοποθετούμε πάλι τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου