Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
6 φλιτζάνια αλεύρι
100 γρ. μαγιά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¼ κασέρι γκούντα
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, και πλάθουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν το κόβουμε σε μπαλάκια, τα πλάθουμε σε κορδόνια, τα βουτάμε σε ένα πιάτο με νερό, στη συνέχεια μέσα στο τριμμένο γκούντα, τα στρίβουμε σε πλεξούδες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

Με το ίδιο ζυμάρι, για παράδειγμα τη μισή ποσότητα, ανοίγουμε τετράγωνο φύλλο με το χέρι μας, τοποθετούμε μέσα κομματάκια βούτυρο, ρίχνουμε τριμμένο τυρί με αυγό και κασέρι, κατόπιν το τυλίγουμε σε ρολό, το κόβουμε σε ροδέλες, το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και πιέζουμε το κάθε κομμάτι να πλατύνει σαν μικρή πίτσα. Τρίβουμε πάνω σε κάθε κομμάτι λίγη ρίγανη ή δυόσμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου