Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΣΜΕΛΟΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 1/3 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας, ημίγλυκες
1/4 φλιτζανιού βούτυρο, ανάλατο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
6 μεγάλα marshmallows
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τις σταγόνες σοκολάτας με το βούτυρο. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια. Κτυπάμε τα υλικά μας όλα μαζί μέχρι να ενωθούν και ανακατεύουμε μαζί και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε έξι μικρά φορμάκια για κέικ (που χωράνε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγματος) και τα αλευρώνουμε καλά. Γεμίζουμε περίπου μέχρι την μέση κάθε φόρμας με το μείγμα και τοποθετούμε στο κέντρο της ένα μαρσμελοου πιέζοντας τα λίγο για να σταθούν. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για να καλυφθούν τα μαρσμελοου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα κεικ και να σταθούν. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε διότι θα είναι πολύ στεγνά τα κεικ σας. Βγάζουμε τα κεικ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε τα κεικ και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

http://xs-recipes.com/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%BC%CE%B5/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου