Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
χυμό από ½ λεμόνι
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την μουστάρδα, 2 κ.σ. λάδι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για αρκετές ώρες.


Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε.


Όταν πιεί τα υγρά του το σβήνουμε με το κρασί.


Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Σερβίρουμε ζεστό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου