Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Είναι κάποιες φορές που θες κάτι γλυκό αλλά κάτι μικρό, γευστικό που να χορτάσει ίσα-ίσα την λιγούρα σου. Το γλυκό σε σφηνάκι είναι το ιδανικό για τέτοιες περιστάσεις, όχι μόνο γιατί μας χορταίνει όσο πρέπει αλλά και γιατί μας ξεγελά από το να φάμε ολόκληρο το ταψί. Τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρό μπουκάλι άλλωστε.
ΥΛΙΚΑ
40γρ. ανάλατο βούτυρο
100γρ. μπισκότα digestive
300γρ. φράουλες/μούρα/κεράσια
2 κουτ. σούπας χυμό βύσσινο
500γρ τυρί mascarpone
4 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
100γρ. λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
1 κουτάκι απόσταγμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα τηγάνι, βάλτε το βούτυρο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Σβήστε την φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
2.Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα λίγο μέχρι να γίνουν θρύμματα. Βάλτε τα στο τηγάνι με το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού το βούτυρο.
3.Πάρτε μερικά ποτήρια για σφηνάκια και γεμίστε τον πάτο τους με μία στρώση από τα μπισκότα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
4.Στο μπλέντερ βάζετε τα φρούτα και το χυμό βύσσινο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μους.
5.Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί, την ζάχαρη, την βανίλια, το μείγμα με τα φρούτα και την λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα στα ποτήρια και πιέστε καλά . Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα μέχρι να γίνει αρκετά στερεή. Τα σφηνάκια σας είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου