Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΓΜΑΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ: Texas Lone Star Rub (1 φλιτζάνι)

1/4 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
1/4 φλιτζάνι μαύρο τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές πάπρικα
1 1/2 κουταλιές σκόνη τσίλι
1 κουταλιά σκόνη σκόρδο
1 κουταλιά πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια θυμάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό χώρο.

ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΪΔΑΚΙΑ: Kansas City Dry Rub (3/4 φλιτζάνι)

1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές πάπρικα
2 κουταλιές καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 κουταλιά σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια χοντρό αλάτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό χώρο.


ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ: Memphis-Style Rub (2/3 φλιτζάνι)

1/4 φλιτζάνι γλυκιά πάπρικα
1 1/2 κουταλιά χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά χοντρό αλάτι
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλιά σέλερυ μπαχαρικό
1/2 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλιά σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλιά τριμμένο κύμινο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό χώρο.
Είσαστε έτοιμοι για BBQ λοιπόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου