Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ

4 κουβερτούρες των 125γρ
100 ml γάλα φρέσκο
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
1.κ.σ λικέρ ή κονιάκ
5 σοκοφρέτες
πουράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζεστένουμε το γάλα και προσθέτουμε τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια , ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το κονιάκ.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευση σαντυγί

Θρυματίζουμε τις σοκοφρέτες και κόβουμε τα πουράκια μας στην μέση.
Ανακατεύουμε την τριμένη σοκοφρέτα με 3 κουταλιές απο την κρέμα κουβερτούρας.
Στρώνουμε καλά στον πάτο μιας φόρμας με αφαιρούμενο τσέρκι.
Περιμετρικά της φόρμας στήνουμε τα πουράκια μας , αφού πριν βουτάμε λίγο την μια ακρη στην κρέμα κουβερτούρας , ώστε να κολλήσουν με την τριμένη σοκοφρέτα και να μην πέφτουν.
Ενώνουμε την σαντυγί με την κρέμα κουβερτούρας (αφού εχει κρυώσει εντελώς) με απαλές κινήσεις και γεμίζουμε την φόρμα.
Στολίζουμε την τούρτα μας με ζαχαρωτά ή ότι μας αρέσει!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου