Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομικά σκεύη)
για την κρέμα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 γραμμάρια ζελατίνα.

για την σως

150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας κομμένη κομματάκια
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ


Ενα ορεκτικό θαύμα ! Μπορείτε να βάλετε ό,τι λουκάνικο σας κάνει κέφι... φραγκφούρτης ή χωριάτικα. Εγω χρησιμοποιώ χωριάτικα που θα θεωρώ πιο νόστιμα - και πιο πικάντικα..



Χαράξτε τα λουκάνικα κατά μήκος βαθιά αλλά μην τα χωρίσετε. Γεμίστε τα με λεπτές φέτες γραβιέρας, πιέστε καλά και τυλίξτε με φέτες μπέικον.

Τοποθετήστε σε ταψάκι και απο πάνω καλύψτε με φέτες ντομάτας.


Ψήστε σε σιγανό φούρνο για μισή ώρα περίπου...

ΚΕΙΚ ΑΠΛΟ

DSC_0072ΥΛΙΚΑ3 κούπες κόκκινη φαρίνα
2 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
1/2 κούπας γάλα
1 κούπα μαργαρίνη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ φύλλου


125 γρ μαργαρίνη ή μαγειρικό λίπος
100 γρ γιαούρτι
100 γρ ανθρακούχο νερό
1 κ.γ αλάτι
1 αυγό και ένα ασπράδι
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
500 γρ αλεύρι για πίτες


Για την επάλειψη


• 1 κρόκο αυγού με λίγες σταγόνες γάλα


Γέμιση


50 γρ ανθότυρο ή μυζήθρα
100 γρ τυρί φέτα
100 γρ κίτρινα μαλακά γλυκά τυριά
80 γρ ζαμπόν σε κυβάκια ή λεπτές φέτες
100 γρ μπέικον σε λεπτές φέτες
ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς
100 γρ μανιτάρια
ρίγανη θυμάρι και μαντζουράνα (φρέσκα ή ξερά) μόλις βγουν από τον φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ