Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κόκκινη φαρίνα 500 γρ
250 γρ μαργαρίνη (1 βιταμ κεσεδάκι)
440 γρ ζάχαρη (2 ½ κούπες)
1 κουτί εβαπορέ γάλα - αδιάλυτο
4 αβγά
3 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας κακάο
200 γρ κουβερτούρα
λίγη μερέντα
λίγη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα τα υλικά μας να είναι αρκετή ώρα εκτός ψυγείου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο από το γάλα της συνταγής σε μπεν μαρι και την αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα .
Χτυπάμε το βιτάμ πολύ καλά μέχρι ν’ ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες, την φαρίνα, το κακάο, το μείγμα της κουβερτούρας και τέλος σιγά σιγά την μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά 4 μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσης ή ότι άλλη φόρμα έχουμε, μοιράζουμε την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην κρατήσουν υγρασία .
Αφού κρυώσουν εντελώς τα κόβουμε οριζόντια κατά μήκος και περνάμε στο κάτω κομμάτι του κέικ μια ελαφριά στρώση μερέντας.
Τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι που κόψαμε και αλείφουμε εξωτερικά με μερέντα όλο το κέικ.
Ρίχνουμε και λίγο τρούφα, που κολλάει πολύ εύκολα επάνω στην μερέντα.
Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και μετά .... Αχ! Τι έγινε μετά!!! Τα μόνα που απόμειναν ήταν ο δίσκος και τα γιασεμιά !!!!
Καλοφάγωτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου