Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ

πένες 400 γρ.
μπρόκολο 1 μέτριο
γραβιέρα 1 1/2 κούπα
βούτυρο 4 κ.σ.
αλεύρι 4 κ.σ.
γάλα 3 1/2 κούπες
αβγά 2
κουρκουμά 1/2 κ.γ.
μοσχοκάρυδο
γαλέτα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Βράστε τις πένες "να κρατάνε" και αφήστε κατά μέρος. Καθαρίστε το μπρόκολο και κρατήστε τις φουντίτσες. Βράστε το για 5 λεπτά, σουρώστε και περιχύστε με λίγο λεμόνι.
Σε μια μεγαλή και βαθιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο , ανακατέψτε και βάλτε το αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει χρυσό. Βάλτε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά και βάλτε τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι. Ο κουρκουμάς θα δώσει ένα χρυσό χρώμα στην κρέμα. Αφήστε να βράσει 4-5 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά και βάλτε τα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα.
Βάλτε την γραβιέρα, το μπρόκολο και τις πένες. Ανακατέψτε πολύ ελαφριά ώστε να πάει η κρέμα παντού. Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και πασπαλίστε με λίγη γαλέτα. Απλώστε καλά το μείγμα και βάλτε 1/2 κούπα γραβιέρα και λίγη γαλέτα από πάνω. Ψήστε στους 180 c για 15 -20 λεπτά μέχρι το φαγητό να κάνει μια χρυσή κρούστα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου