Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
20 μανιτάρια άσπρα(όχι μικρά,για να χωράνε τη γέμιση)
1 κρεμμύδι ξερό πολύ λεπτά κομμένο ή στο multi
3-4 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια ή
τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε το ποδαράκι,πετάμε το κάτω κάτω μέρος,το καθαρίζουμε
και το υπόλοιπο το ψιλοκόβουμε.

DSCN2261

DSCN2269

DSCN2271

DSCN2270

DSCN2274
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
μαζί με τα ψιλοκομμένα “ποδαράκια“των μανιταριών
και το ψιλοκομμένο μπέικον.

DSCN2277

Μέχρι να σοταριστούν,αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια μας
που τα έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί.

DSCN2276

Μόλις το μείγμα μας πιει τα υγρά του,προσθέτουμε το
μαϊντανό,την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατάκι αν χρειάζεται.

DSCN2279

DSCN2280

Μόλις πάρουν μία βράση,σβήνουμε το μάτι.
Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό,προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.

DSCN2281

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να κοκκινίσει η γέμιση.

DSCN2284

TipΜπορούμε,βέβαια,να αυξομειώσουμε κάθε φορά τις ποσότητες των υλικών
μας ανάλογα με τα μανιτάρια που έχουμε.

http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/09/blog-post_2312.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου