Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ. ζυμαρικά (3 είδη από μικρά ζυμαρικά,πέννες-κοχύλια-τριβελάκι-φιογκάκια-βίδες κ.α.)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για σάλτσα αραμπιάτα
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές
  •  1/2 ποτήρι νερό
  •  2-3 κούπες γκούντα τριμμένο
  •  1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες,τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ.Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει μέσα στα ζεστά ζυμαρικά.



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.





Σπάμε τις πιπερίτσες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,τα μπαχαρικά και το νερό.Ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για λίγο.



 Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού και ρίχνουμε από επάνω το τριμμένο τυρί.



Ψήνουμε για 20' στους 180 βαθμούς. Έτοιμα!!!


Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου