ΥΛΙΚΑ
7-8 πατάτες βρασμένες
3-4 πιπεριές κέρατο
300 γρ. κίτρινα τυριά
10 φέτες μπέηκον (ή ζαμπόν)
200 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
7-8 πατάτες βρασμένες
3-4 πιπεριές κέρατο
300 γρ. κίτρινα τυριά
10 φέτες μπέηκον (ή ζαμπόν)
200 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε πατατούλες και αφού τις στραγγίξουμε τις κόβουμε σε χοντρά σχετικά κομμάτια μέσα σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Ψιλοκόβουμε πιπεριές κέρατο κατά προτίμηση πολύχρωμες και κατά βούληση
και πασπαλίζουμε με τυριά κίτρινα και μπέηκον ψιλοκομμένο και
ανακατεμένο μαζί με τα τυράκια μας.
Περιχύνουμε με μία κρέμα γάλακτος ή αν δεν την χωνεύουμε με 1 φλυτζάνι
φρέσκο γάλα, εγώ καμιά φορά (όπως μου έρθει δηλαδή...) βάζει μισό - μισό
και από τα δύο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει απαλά.
Προσέχουμε να μην καούν τα τυράκια, το 30 λεπτο το θέλει σίγουρα, μετά
ελέγχουμε. Αν δούμε ότι δεν μας ψήθηκε καλά η κρέμα γάλακτος, στο
τελευταίο πεντάλεπτο το κατεβάζουμε στον πάτο του φούρνου και το
αφήνουμε εκεί μέχρι να ψηθεί. Την έχω πατήσει όταν βιάζομαι, για αυτό
και το λέω...
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου