Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΚΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ
1 φλιτζ. Βούτυρο (250 γρ)
1 1/3 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 γρ.)
½ κουταλάκι αλάτι
¾ κουταλάκι μπέϊκι πάουντερ
150 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη
¾ φλιτζ. Ψιλή ζάχαρη (150 γρ.)
4 αυγά
½ φλιτζ. Γάλα (125 γρ.)

Γκανάς125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
¼ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος (60 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνος τους 180 C
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 23χ13
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.

Χτυπάμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε τα ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να ενσωματώνονται στο μείγμα.

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (με το μπέικιν και το αλάτι) με το γάλα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ στη φόρμα και με ένα μαχαίρι τα ανακατεύουμε ελαφρώς για να δημιουργήσουμε σχέδια
Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα η οποία θα πρέπει να βγει καθαρή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπωλ
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Περιχύνουμε με αυτή τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γκανάς 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί και κατόπιν με μια σπάτουλα την απλώνουμε στο κρύο κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου