Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ένας σοκολατένιος πειρασμός που κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβάσει το ζάχαρό σας σε δυσθεώρητα ύψη αλλά, πιστέψτε μας, θα το αξίζει.

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι τσαγιού κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι
2/3 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κουαντρό
250γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
250γρ. κρέμα γάλακτος
350ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα
καρούλια σοκολάτας και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίχνετε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε με τα δάχτυλα.
2. Προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να έχετε μια απαλή ζύμη. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
3. Την ανοίγετε με πλάστη ή τη στρώνετε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη. Τρυπάτε με πιρούνι τη ζύμη και τη καλύπτετε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι).
4. Την ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά.
5. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
6. Ζεσταίνετε τη κρέμα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση την αποσύρετε και την προσθέτετε στη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
7. Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
8. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά.
9. Αδειάζετε τη κρέμα σοκολάτας στη ψημένη τάρτα. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180βαθμούς και ψήνετε και 15 λεπτά.
10. Αφήνετε να κρυώσει καλά στη σχάρα για να μην νοτίσει το μπισκότο και τη γαρνίρετε με κρέμα, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή, τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.

 http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/KATI-GLYKO/item/24762-Sokolatenia-tarta-me-krema-sokolatas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου