ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κουταλιά φυτίνη (για τα μακαρόνια)
αλάτι
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κουταλιά φυτίνη (για τα μακαρόνια)
αλάτι
σάλτσα 2 κουτ. σούπας φυτίνη
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κον κασέ
1/4 κουτ. κανέλα (προαιρετικά)
1/4 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κον κασέ
1/4 κουτ. κανέλα (προαιρετικά)
1/4 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Μακαρόνια
Βάζουμε
το νερό να βράσει ρίχνουμε τον κύβο και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να
κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όση ώρα λένε
οι οδηγίες. Κρατάμε 2 κουταλιές από το ζωμό και το υπόλοιπο το
στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε στην άδεια κατσαρόλα την φυτίνη να
κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας να πάει παντού.
Σάλτσα
Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και τις 2 κουταλιές φυτίνη να κάψει.
Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Όταν ροδίσουν ρίχνουμε τον κιμά να καβουρδιστεί
και έπειτα το κον κασέ με 2 κουταλιές από το ζουμί των μακαρονιών.
Τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά με το φύλλο δάφνης χαμηλώνουμε την φωτιά
και
αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά.
Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο
κασέρι.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου