ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χυλοπίτες
1 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
ελάχιστη ζάχαρη
350 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
350 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
250 γρ. αλλαντικά πικάντικα της επιλογής μας (σαλάμι μπύρας ή Ουγγαρίας ή μπέικον ή άλλο)
500 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο χυλοπίτες
1 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
ελάχιστη ζάχαρη
350 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
350 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
250 γρ. αλλαντικά πικάντικα της επιλογής μας (σαλάμι μπύρας ή Ουγγαρίας ή μπέικον ή άλλο)
500 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Τις σουρώνουμε από το νερό τους και τους ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.Βάζουμε σε κατσαρόλα την ψιλοκομμένη
ντομάτα και λίγη ζάχαρη.Βράζουμε την ντομάτα μέχρι να πήξει
και να εξατμιστούν τα υγρά της.
Αδειάζουμε σε πυρέξ τις μισές από τις χυλοπίτες και τις
σκεπάζουμε με τη σάλτσα της ντομάτας.
Καλύπτουμε με το τριμμένο λαδοτύρι και τα κομμένα σε
κομμάτια αλλαντικά.
Αδειάζουμε στο πυρέξ και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και
καλύπτουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά.
Αδειάζουμε πάνω από την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε 30 λεπτά,σκεπασμένο,σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό ξεσκέπαστο
να ροδίσει η επιφάνεια του λίγο με τη ζέστη από το φούρνο.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο.
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου