ΥΛΙΚΑ1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά8 φλιτζάνια (+1 ακόμη)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλιά αλάτι
λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα
Γλάσο450 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού Baileys
½ φλιτζάνια γάλα
¼ φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο
⅛ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά8 φλιτζάνια (+1 ακόμη)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλιά αλάτι
λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα
Γλάσο450 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού Baileys
½ φλιτζάνια γάλα
¼ φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο
⅛ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το γάλα,το φυτικό έλαιο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα,
Λίγο πριν βράσουν τα αποσύρουμε από το μάτι.Τα αφήνουμε να χλιαίνουν και ρίχνουμε την μαγιά.Την αφήνουμε για ένα λεπτό,
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τις 8 κούπες αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά της κατσαρόλας.Τα ζυμώνουμε(θα κολλάει στα χέρια).
Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.Μόλις η ζύμη γίνει, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι,τη σόδα και το μπέικιν
και ξαναζυμώνουμε καλά.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια,παίρνουμε το ένα και κάνουμε ένα μακρύ φύλλο,όχι λεπτό,περίπου 3-4 χιλ.
Απλώνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,την κανέλα
και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
Κόβουμε φαρδιά κομμάτια 2-3 εκ.
και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180.Μόλις φουσκώσουν,τα βάζουμε στο φούρνο και τα
ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
ΓλάσοΒάζουμε τα υλικά,όλα μαζί,σε ένα μπολ
και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
Μόλις κρυώσουν τα ρολάκια,περιχύνουμε με το γλασό και τα σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!!!
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου