ΥΛΙΚΑ
3 κουβερτούρες των 125 γρ.
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 βανίλιες
1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
5-6 μπισκότα πτι μπερ χοντροτριμμένα
διάφορες τρούφες για επικάλυψη
Λιώνουμε τη σοκαλάτα.
Τη βγάζουμε απ'τη φωτιά και ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα καρύδια και τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε και βγάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα να κρυώσει λίγο.
Όταν μισοκρυώσει (σε 5-10 λεπτά περίπου), πλάθουμε μπαλίτσες και κατευθείαν τυλίγουμε στην τρούφα.
(Το
καλύτερο είναι κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε να το τυλίγουμε αμέσως,
κολλάει πολύ καλύτερα η τρουφίτσα. Το ιδανικό δηλαδή είναι να έχουμε και
έναν "μικρό" βοηθό. Εγώ έχω πάντα το γιο μου....)
Βάζουμε τα τρουφάκια για μισή με μία ώρα στο ψυγείο και μετά τα βάζουμε αν θέλουμε σε χρωματιστά χαρτάκια.
Τώρα το χειμώνα μπορούν να μείνουν και εκτός ψυγείου....
Καλή επιτυχία σε όποιον τα δοκιμάσει!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου