Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500 ml κρέμα γάλακτος
100 ml δυνατό γαλλικό καφέ ή εσπρέσο
2 κουταλάκια νες καφέ σκόνη ή κόκκους
120 γρ. ζάχαρη
80 ml λικέρ Khalua ή Tia Maria
10 γρ. ζελατίνη σκόνη (1 φακελάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τον νες καφέ μέσα στον ζεστό γαλλικό καφέ
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τους καφέδες και την ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.
Δεν θέλουμε το μείγμα να βράσει, απλά να ζεσταθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.
Αφού πήξει και στερεοποιηθεί, την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό ή σε μπεν μαρί, για να γίνει διαυγής.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια, κατά προτίμηση λεία, χωρίς προεξοχές και σχεδιάκια.
Βάζουμε στο ψυγείο την πανακότα να κρυώσει και να πήξει.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τον πάτο της φόρμας για λίγο σε καυτό νερό, έτσι ώστε να αποκολληθεί το γλυκό από την φόρμα εύκολα.
Κόβουμε μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή με ένα λικεράκι με άρωμα καφέ!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου