Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή
1 αβγό
175 γρ. αλεύρι
80 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
200 γρ. (2 φακελάκια) σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αβγό, το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το αλάτι.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη, εκτός ψυγείου, για 20 λεπτά να "ξεκουραστεί".
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και αραδιάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (όχι πολύ σκούρο για να μην σκληρύνουν).
Οι αλλαγές που έκανε η αδερφούλα μου στη συγκεκριμένη συνταγή είναι:
  • Αντί για μαύρη ζάχαρη χρησιμοποίησε καστανή.
  • Αντί για βούτυρο χρησιμοποίησε μαργαρίνη.
  • Αντί για 180 γρ. κομματιασμένη σοκολάτα γάλακτος έβαλε 200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος.
  • Η συνταγή λέει ότι ανοίγουμε σε φύλλο, με πάχος 1 εκατοστό, και με ένα κουπ-πάτ κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Η αδερφούλα μου, έφτιαξε τα cookies παίρνοντας με ένα κουτάλι μια ποσότητα ζύμης που την έβαζε στο ταψί.
Έγιναν τέλεια μοσχοβολιστά μπισκοτάκια που "ξεσήκωσαν" μικρούς και μεγάλους στο τριώροφό μας!!!-:))))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου