ΥΛΙΚΑ
100 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ . ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
175 γρ αλεύρι farin –up
1 κουταλάκι bakin powder
25 γρ .κακάο
2 μεγάλες μπανάνες ώριμες, λιωμένες με το πιρούνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (μεγάλη) , η δική μου είναι 30 cc.
Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη πολύ καλά , μέχρι να αφρατέψη το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά.
Kοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο και το bakin powder.
Σταματάμε το μίξερ, και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ,ανακατεύοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα και τα κομμάτια σοκολάτας.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά περίπου (τεστ οδοντογλυφίδας)
Αυτό που μου αρέσει στο κέικ αυτό, είναι ότι διατηρεί την υγρασία του (λόγω μπανάνας) και δεν ξεραίνεται…για 3-4 μέρες ( αν μείνει δηλαδή)
http://cookingwithriri.blogspot.com/2011/10/chocolate-banana-cake.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου