Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 Υλικά

2 κουβερτούρες των 125γρ.
2 σοκολάτες Lacta μεγάλες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1πακέτο βούτυρο lurpak (γάλακτος)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι. μπεϊκιν
2 βανίλιες ή 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
5 αυγά

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα όπου βράζουμε νερό (μπεν μαρί) . Ανακατεύουμε πάντα με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας και να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο σκεύος δουλεύω με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του βουτύρου συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.Καλό είναι το αλεύρι να το ανακατέψουμε με μια σπάτουλα και όχι με το μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για ψήστε τα 10 - 15λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα δεν τα ξεφορμάρουμε αμέσως αλλα τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν τα σερβίρουμε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα. Συνοδεύονται πολύ ωραία και με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου