Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό τηγανιά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένες μακρόστενες
(εγώ έβαλα από μισή πιπεριά - ακολούθησα τη συμβουλή της Κικής μιας και μου φάνηκε πολύ η μία).
1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1 λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι (προαιρετικά)
1 κύβο λαχανικών ή αλατοπίπερο

ΕΚΤΛΕΣΗ

Μικρά μυστικά :Εβαλα μια κουταλιά αλεύρι σε ένα ποτήρι κρασιού νερό, το ανακάτεψα και το έριξα στο κρέας. Ετσι θα έχουμε μια ''δεμένη'' σαλτσούλα. Περισσότερα μυστικά στη Μικρή Κουζίνα.

http://cookingandart-marion.blogspot.com/


Πλένουμε την τηγανιά και την στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε το κρέας μέσα σε ένα τηγάνι και το γυρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.

Αφού ασπρίσει όλο το κρέας προσθέτουμε το λάδι και το γυρίζουμε για να τηγανιστεί καλά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τον κύβο, το λεμόνι και νερό να το καλύπτει και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου