Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
 
αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο 1 1/2 κούπα
βούτυρο μαλακό 3/4 κούπας
ζάχαρη 1 1/2 κούπας
κακάο κοσκινισμένο 1 κούπα
αυγά 5
γάλα φρέσκο 1/4 κούπας
βανίλια 1
σόδα 1/4 κ.γ.
έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγί
ψιλοκομμένα φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάλτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπήστε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μία απαλή ζύμη. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 30 εκ. περίπου. Ψήστε στους 170 c για 1 ώρα. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει καλά. Κόψτε 2 ή 3 δίσκους. Βάλτε τον ένα δίσκο σε πιατέλα και περιχύστε με λίγο σιρόπι (βράστε 300 γρ. νερό με 100 γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά να γίνει σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει). Απλώστε επάνω την έτοιμη κρέμα ή την σαντιγί και τα φουντούκια. Συνεχίστε και με τους άλλους δίσκους το ίδιο.
 
κρέμα σοκολάτας για επικάλυψη:
 
κουβερτούρα 250 γρ. τεμαχισμένη
κρέμα γάλακτος 400 γρ. 35% λιπαρά

Βράστε 250 γρ. κρέμα γάλακτος, ρίξτε την πάνω από την κουβερτούρα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Χτυπήστε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα (150 γρ.) σε παχύρρευστη μορφή, να είναι σαν γιαούρτι και όχι σαν σαντιγί Βάλτε την κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε.
Περιχύστε την τούρτα με την κρέμα σοκολάτας και αφήστε την τούρτα το ψυγείο ένα βράδυ, να σφίξει. Διακοσμήστε με φλούδες άσπρης σοκολάτας, με τρούφα ή ψιλοκομμένα φουντούκια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου