Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 βανίλλια
2 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα σε σκόνη
1 φλυτζάνι του καφέ φρυγανιά τριμμένη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού

Μία πράσινη φυτική σαντιγύ για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώνω με τη σειρά όλα τα υλικά, χτυπώντας τα με το μίξερ, τα αδειάζω σε μία φόρμα με σούστα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω την κρέμα.

Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα να βράσει χωρίς να φουσκώσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά διαλύω το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη ξεχωριστά, προσθέτοντας λίγο γάλα και τα ρίχνω μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται και να σφίγγει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, ανακατεύω κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτω τον κρόκο χτυπημένο και ανακατεύω συνεχόμενα για να ενσωματωθεί. 
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνω να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. 

Τέλος χτυπώ την πράσινη φυτική σαντιγύ και γαρνίρω την κρέμα.
 

1 σχόλιο: