Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μπριζόλες χοιρινές με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια,συνοδεία barbecue sauce

ΥΛΙΚΑ
6 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκαλο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2-3 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
4 πατάτες κομμένες για τηγάνι
4-5 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
3-4 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ.βούτυρο
τσίλι σε σκόνη
μείγμα μπαχαρικών για barbecue
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
νεράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπριζόλες:

Πλένουμε καλά τα μπριζολάκια.Τους ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τσίλι και από τις δύο μεριές.Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο νεράκι να ασπρίσουν και να μαλακώσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές.





Για τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) και τα μανιτάρια σε φέτες αφού τα πλύνουμε πρώτα.Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν μέχρι να χρυσαφίσουν.Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.Αφήνουμε να εξατμιστεί το ξυδάκι και να καραμελώσουν τα λαχανικα.Πρέπει να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.





Για τις πατάτες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.Τις κόβουμε σε ένα μεγάλο μπολ όπως θα τις κόβαμε για τηγάνισμα.Ρίχνουμε λίγο μείγμα για barbecue και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε και τις ρίχνουμε σε ταψί με λαδόκολα.Ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθούν οι πατατούλες μας.
Σερβίρουμε απ'όλα και συνοδεύουμε με barbecue sauce.





Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου