8 -10 φύλλα κρούστας
βούτυρο κερκύρας για το άλειμμα
Κρέμα1κιλό γάλα πλήρες
6 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού βούτυρο κερκύρας
3 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού(εάν θέλουμε)
Σιρόπι500γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό(θέλουμε το σιρόπι πηχτό)
1 φλ.καφέ χυμό πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί (όχι να βράσει)
Ρίχνω το σιμιγδάλι το οποίο έχω ανακατέψει με την ζάχαρη.Μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτω το βούτυρο το ξύσμα (εάν το έχω επιλέξει) και τα αυγά ανακατεύοντας καλά.Αφήνω την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ταψί με τσέρκι 25-28cm βάζουμε 3 φύλλα αφού έχω βουτυρώσει ταψί και φύλλα προσέχοντας να έχω καλύψει τα τοιχώματα.Έπειτα παίρνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα κόβω στα δύο κατά πλάτος διπλώνοντας μετά το κάθε φύλλο στα τρία. Κάνω μία θήκη και βάζω 2 κουταλιές από την κρέμα μας.
Έτσι φτιάχνουμε 10 θηκούλες.Τις βάζω μέσα στο ταψί και αν περισσεύει το φύλλο το κόβουμε με ένα ψαλίδι ώστε να είναι ομοιόμορφο.Αν έχει μείνει κρέμα προσθέτουμε λίγη μέσα στις θήκες.
Βουτυρώνουμε τα φύλλα και ραντίζουμε με νερό.Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και μετά φτιάχνουμε το σιρόπι,το οποίο το βράζουμε 8 λεπτά περίπου από την στιγμή του βρασμού.
Σε κρύο γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά ώστε να πάει παντού και με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.Τοποθετούμε σε μία πιατέλα .
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Μικρά tips
Η συνταγή είναι από το Άρωμα Δάφνης καθώς και το φωτογραφικό υλικό.
Ευχαριστώ την Δάφνη για την παραχώρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου