ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λιγκουίνι (ή σπαγγέτι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβος ζωμός κότας διαλυμένος σε 1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 κονσέρβα κονκασέ (ψιλοκομμένα ντοματάκια)
250 γρ κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βασιλικός (φρέσκος ή ξερός)
Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες.
Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Δεν πρέπει να παραβράσουν, πρέπει «να κρατάνε».
Μέχρι να βράσει το νερό και να γίνουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπέικον.
Ανακατεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, το κονκασέ και μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 12-13 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ~
πρέπει να συμπυκνωθεί η κρέμα αλλά να μην στεγνώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζεστό μάτι.
Ρίχνουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά,
ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν την σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο ή ξερό βασιλικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου