Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


 

ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες (μοσχαρίσιες γάλακτος ή χοιρινές)
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόρν φλάουρ
2 κουταλιές σούπας σκόνη μουστάρδας
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε αντικολλητικό σκεύος το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
Τις ψήνουμε 3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις τσιγαριστούν και από τις 2 πλευρές τις σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις μπριζόλες να βράσουν.
Μετά από 10 - 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι οι μπριζόλες κλείνουμε το μάτι και σουρώνουμε σε κατσαρολάκι το ζωμό από τις μπριζόλες.
Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε λίγο κρύο νεράκι και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά.
Μόλις πάρει να βράζει ο ζωμός ρίχνουμε μέσα το κόρν φλάουρ και τη σκόνη μουστάρδας.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά.
Ανάλογα με το πόση σάλτσα θέλουμε θα είναι και το κορν φλάουρ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Μια κουταλιά συνήθως αρκεί για μια μεγάλη κούπα υγρό.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες στο πιάτο με συνοδεία πουρέ πατάτας ή ρυζιού και από πάνω βάζουμε μια γενναία δόση σάλτσας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου